Home > Introductie > Oplossing
Proef
Klik hier
Afspraak
06-572.13.395
Klik hier

Oplossing

VARI-STEPP is de oplossing voor valpreventie en toegankelijkheid.

VARI-STEPP is hoog genoeg als waterkering. Maar …. het slimme is dat deze flexibele rubberen dorpel ingedrukt wordt als je erover heen rijdt of loopt. Dit komt omdat VARI-STEPP van rubber is gemaakt en niet massief is maar hol. Dus het wiel van een rolstoel, rollator, ziekenhuisbed, afvalcontainer, etc. zorgt ervoor dat VARI-STEPP ingedrukt wordt en daardoor dus geen obstakel is.

Dit komt ten goede aan de persoon in rolstoel en/of ziekenhuisbed. Daarnaast is het hierdoor voor het verzorgend personeel minder belastend bij het voortduwen van deze rolstoel of bed.

VARI-STEPP is eenvoudig in de vloer aan te brengen. Met de lijmkit VARI-STEPP FIX wordt de rubber dorpel op de ondergrond gelijmd. Met dezelfde lijmkit wordt ook de naad tussen VARI-STEPP en de aangrenzende vloer afgekit.  Hierdoor is geheel waterdicht afgewerkt.

Om te voorkomen dat er water in de holle uiteinden van de rubberen dorpel komt, worden er in de 2 uiteinden doppen gelijmd. Hierdoor kunnen de uiteinden van de rubberen dorpel niet meer ingedrukt worden. Het voordeel hiervan is dat de kitnaad tegen de kozijnstijl blijft zitten.