Home > Technische specificaties
Proef
Klik hier
Afspraak
06-572.13.395
Klik hier

Technische specificaties

Dorpel

De dorpel wordt geproduceerd van EPDM-rubber, standaard in de kleur zwart. De maatvoering is hiernaast weergegeven.

Dop

De doppen zorgen ervoor dat de dorpel aan de uiteinden waterdicht wordt afgesloten. Deze lijmen wij er voor u in. Zodoende kan er geen water in de VARI-STEPP lopen en kan er geen ongewenste bacterievorming ontstaan.

VARI-STEPP FIX

Deze lijmkit wordt bij uw bestelling standaard meegeleverd. De VARI-STEPP wordt hiermee op de ondergrond gelijmd. Vervolgens kunt u de VARI-STEPP hiermee rondom afkitten op de aansluiting van de vloer en het kozijn.

Lengte

Om de lengte van VARI-STEPP te bepalen, moet u van de maat tussen de kozijnstijlen links en rechts 4 mm aftrekken. Dit is om later de kitnaad tussen VARI-STEPP en kozijnstijl op een juiste wijze aan te kunnen brengen.

FR 60 minuten brandvertragend

Naast de reguliere versie is er ook een FR-versie. Deze is 60 minuten brandvertragend. Deze is in het laboratorium getest en de rapportage is uiteraard beschikbaar.

Levensduur

VARI-STEPP is getest door 24-7 een kar met 200 kg aan gewicht over de VARI-STEPP te laten rijden. Hiermee is een aantal van ruim 200.000 passages bereikt. Het rapport hiervan is uiteraard beschikbaar. 

Wij adviseren u de dorpels pas op het allerlaatste moment aan te (laten) brengen. Dit betekent als de vloerafwerking is aangebracht. Zodoende kan de VARI-STEPP exact op de juiste hoogte aangebracht worden. Voor het goed functioneren van de VARI-STEPP is dit namelijk van essentieel belang.